Online Masterclass Sakkara

 60,00

De online masterclass ‘Sakkara’ duurt twee uur en vindt plaats op zaterdag 22 maart 2025. De lezing begint om 14.00 uur.

30 op voorraad

Beschrijving

Online Masterclass Sakkara

De woestijn bij Sakkara, dertig kilometer ten zuiden van Cairo, werd duizenden jaren lang gebruikt als de begraafplaats voor hoge ambtenaren van de oude Egyptische hoofdstad Memphis. Sakkara is echter vooral bekend van de trappenpiramide van farao Djoser uit de 3de dynastie. In het Oude Rijk bleef de necropool de voornaamste begraafplaats voor de hoge hoffunctionarissen. Zij werden bijgezet in de kenmerkende rechthoekige mastabagraven. Ten zuiden van het Dodentempelcomplex van Djoser werd in het Nieuwe Rijk een begraafplaats ingericht voor de belangrijkste ambtenaren uit die tijd. Het betreft de schitterend gedecoreerde graven die door de archeologen verbonden aan het Rijksmuseum van Oudheden in de afgelopen vijftig jaar zijn blootgelegd.

Extra informatie

Datum

Zaterdag 22 maart 2025.

Lestijden

10.30 – 12.30 uur en 14.00 – 16.00 uur

Aantal deelnemers

Het maximumaantal online deelnemers bedraagt 30 personen. Er dient een minimum van tien deelnemers te zijn, voordat de lezing doorgaat.

Cursusmateriaal

Enkele dagen voor aanvang van de Masterclass wordt de syllabus in de vorm van een pdf per e-mail naar alle deelnemers toegezonden. Ook de geprinte versie wordt per post verzonden aan alle deelnemers. Na afloop van de masterclass zal per e-mail een hand-out van de twee PowerPointpresentaties worden toegezonden in de vorm van een pdf.

Zoom

Voorafgaand aan de Masterclass krijgen alle deelnemers een e-mailbericht toegezonden. Daarin staat een link en een wachtwoord dat door cursisten dient te worden gebruikt om aan de masterclass te kunnen nemen. De online lessen worden via de website zoom.us aangeboden. Voor het bijwonen van de onlinelessen dient u niets te downloaden of op uw PC te installeren.

Video-opname

Bent u niet in de gelegenheid om de Masterclass rechtstreeks bij te wonen? Binnen een dag krijgen alle deelnemers een e-mailbericht toegezonden met daarin een link naar de video-opnames van de twee lessen. Deze link blijft onbeperkt geldig.