Rondleiding ‘Dagelijks leven in Egypte’

 20,00

De rondleiding ‘Dagelijks leven in Egypte’ duurt 90 minuten en vindt op zaterdag 18 januari 2025 plaats in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Deze rondleiding begint om 14.00 uur. Om deel te kunnen nemen aan deze rondleiding dient u in het bezit te zijn van een geldige Museumkaart. Een Museumkaart kan ook worden gekocht aan de kassabalie van de entreehal van het museum.

14 op voorraad

Beschrijving

Dagelijks leven in Egypte

Wanneer we aan het Oude Egypte denken, zien we piramides, tempels en indrukwekkende godenbeelden opdoemen. Er is ook veel bekend over het leven aan het hof van de farao of de gebruiken in de Egyptische tempels. Anders is het gesteld met het leven van alledag door de gewone burgers. Om ons daarvan een beeld te vormen, zijn we aangewezen op de voorstellingen en bijgiften uit de graven van privépersonen. Levendige reliëfs en wandschilderingen geven ons een beeld van een geïdealiseerd dagelijks leven in het Oude Egypte. Schitterende kunstvoorwerpen die in de graven zijn meegegeven bevestigen dit beeld. Toch zijn er ook gewone gebruiksvoorwerpen teruggevonden en zijn er gelukkig ook enkele teksten bekend die het beeld van het leven van alledag in de Egyptische samenleving nuanceren. Tijdens deze rondleiding door de Egyptische afdeling van het Rijksmuseum van Oudheden komen onderwerpen als voedselbereiding, meubelkunst, hygiëne, uiterlijke verzorging, spelvormen, muziek en dans aan bod.

Extra informatie

Datum

Zaterdag 18 januari 2025.

Startplaats rondleiding

Taffehzaal van het Rijksmuseum van Oudheden, Rapenburg 28 te Leiden.

Tijden

14.00-15.30 uur.

Entreeprijs RMO

Om deel te kunnen nemen aan de rondleiding dient u over een geldige Museumkaart te beschikken.

Aantal deelnemers

Het maximumaantal deelnemers bedraagt vijftien personen. Het minimumaantal dient acht deelnemers te zijn, voordat de rondleiding doorgang kan vinden.