Online Masterclass Tanis

 60,00

De online masterclass Tanis vindt op zaterdag 1 februari 2025 plaats en wordt uitgezonden vanuit de Caesarzaal van het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden.
De masterclass is inclusief een syllabus. Het is ook mogelijk om deze masterclass live bij te wonen in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden: Masterclass ‘Tanis’.

13 op voorraad

Beschrijving

Online Masterclass Tanis

De in de Delta gelegen stad Tanis werd door de Egyptenaren Djanet genoemd. Deze stad werd pas aan het eind van de 20ste dynastie gesticht. Voor de bouw van de nieuwe stad werden op grote schaalblokken steen uit bouwwerken in Pi-Ramessoe naar Tanis overgebracht. Ook vele standbeelden werden naar het noordelijker gelegen Tanis vervoerd. De stad Pi-Ramessoe raakte namelijk in die periode in verval, omdat de Nijlarm waaraan deze Ramessidische stad was gelegen, verzandde. Vanaf het begin van de 21ste dynastie werd Tanis de nieuwe hoofdstad van Egypte. Men treft er drie groepen monumenten aan: de grote tempel van Amon met zijn bijgebouwen, de tempel voor Moet en Chonsoe en de necropool. In 1939 ontdekte de Fransman Pierre Montet hier de ongeschonden graven van koningen uit de 21ste en 22ste dynastie.

Het is ook mogelijk om deze masterclass live bij te wonen in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden: Masterclass ‘Tanis’.

Extra informatie

Datum

Zaterdag 1 februari 2025.

Lestijden

10.30 – 12.30 uur en 14.00 – 16.00 uur.

Aantal deelnemers

Het maximumaantal deelnemers in het museum bedraagt vijftien personen. Het maximumaantal deelnemers online bedraagt eveneens vijftien personen. De minimale combinatie van live en online dient tien deelnemers te zijn, voordat de cursus doorgaat.

Cursusmateriaal

Enkele dagen voor aanvang van de masterclass wordt de syllabus 'Tanis' in de vorm van een pdf per e-mail beschikbaar gesteld. De geprinte versie ervan wordt dezelfde dag per post verzonden naar de online-cursisten. Na afloop van de masterclass zal per e-mail een hand-out van de twee PowerPointpresentaties worden toegezonden in de vorm van een pdf.

Zoom

Voorafgaand aan de masterclass krijgen alle deelnemers (live en online) een e-mailbericht toegezonden. Daarin staat een link en een wachtwoord dat door cursisten kan worden gebruikt wanneer men een keer niet in de gelegenheid is om de les in het museum bij te wonen. De online lessen worden via de website zoom.us aangeboden. Voor het bijwonen van de onlinelessen dient u niets te downloaden of op uw PC te installeren.

Video-opname

Bent u niet in de gelegenheid om de masterclass rechtstreeks bij te wonen? Binnen een dag krijgen alle deelnemers een e-mailbericht toegezonden met daarin een link naar de video-opnames van de twee lessen. Deze link blijft onbeperkt geldig.