Ramses in Keulen

 425,00

Toeslag eenpersoonskamer: € 35,-.

Van dinsdag 3 september tot en met woensdag 4 september 2024 is Huub Pragt uw gids tijdens een door Historizon georganiseerde cultuurreis van twee dagen naar Keulen. Aanmelden kan uitsluitend via de website van reisorganisatie Historizon te Veenendaal. Aanmeldingen worden altijd op volgorde van binnenkomst genoteerd. Het is ook mogelijk om onder voorbehoud aan te melden voor deze reis. Gebruik hiervoor ook de onderstaande button ‘Ramses  Keulen’.

Beschrijving

Een busreis van twee dagen voert ons begin september 2024 naar de Keulen. Vanaf zaterdag 13 juli 2024 tot en met zondag 5 januari 2025 is namelijk de tentoonstelling Ramses & das Gold der Pharaonen te zien in het Odysseum van Keulen. Ramses II is de meest gevierde en machtigste farao van het Nieuwe Rijk – de gouden eeuw van Egypte. Hij werd door zijn onderdanen als een god op aarde beschouwd. Tijdens zijn 67 jaar durende regering liet hij enorme tempels bouwen. Vele obelisken met zijn cartouches en standbeelden van de farao werden over het land verspreid. Deze tentoonstelling toont 181 topstukken, de grootste collectie aan objecten uit de tijd van Ramses II die ooit Egypte hebben verlaten. Samen met de kolossale koninklijke beeldhouwwerken van de beroemde Egyptische farao uit de 19de dynastie toont de tentoonstelling ook enkele topstukken uit het Egyptische Museum van Caïro uit andere tijdsperioden. Zo zijn de onlangs ontdekte dierenmummies en kunstschatten uit de koninklijke begraafplaatsen van Dasjoer en Tanis te zien.

Reisprogramma

Dinsdag 3 september 2024
10.00 uur vertrek per touringcar vanaf Utrecht Westraven.
12.00 uur we gebruiken de lunch onderweg.
14.30 uur inchecken in het viersterren rugs HOTEL Köln (voorheen Atrium Rheinhotel). Dit hotel ligt in de wijk Rodenkirchen, op slechts 10 minuten rijden van het historische stadscentrum van Keulen met de wereldberoemde Dom.
15.00 uur lezing in het hotel door Huub Pragt ter voorbereiding op de tentoonstelling (60 minuten).
16.30 uur vertrek naar het centrum van Keulen. Een bezoek aan de Dom van Keulen (gratis toegang) geschiedt op eigen gelegenheid.
19.00 uur diner in restaurant Funkhaus in het centrum van Keulen.
21.00 uur vertrek uit het centrum van Keulen.
21.30 uur aankomst in ons hotel.

Woensdag 4 september 20024
10.30 na het ontbijt vertrekken we vanuit het hotel per touringcar naar het Odysseum van Keulen.
11.00 uur bezoek aan de tentoonstelling Ramses & das Gold der Pharaonen. We verblijven er 2,5 uur.
14.00 uur lunch in restaurant Antin.
15.00 uur terugreis naar Nederland.
17.45 uur aankomst Utrecht Westraven.

Kleine wijzigingen zijn voorbehouden aan dit reisprogramma.
Het laten plaatsen op de wachtlijst wordt altijd op volgorde van binnenkomst genoteerd.

Extra informatie

Aantal deelnemers

Het minimumaantal deelnemers bedraagt twaalf personen. Het maximumaantal deelnemers bedraagt vierentwintig personen.

Bij de reis inbegrepen

Vervoer
De reis wordt vanaf Utrecht uitgevoerd met een comfortabele touringcar voorzien van airconditioning, toilet, koffie- en theeautomaat, koelkast en comfortabele zitplaatsen. Lunchpakketten worden verstrekt.
Hotel
We overnachten in Keulen op basis van logies en ontbijt in een uitstekend hotel.
Maaltijden
Een ontbijt, twee keer een lunch(pakket) en een diner zijn bij de reis inbegrepen.
Entreegelden
Het in het programma genoemde bezoek aan de Ramses-tentoonstelling in het Odysseum.

Niet bij de reis inbegrepen

• Overige consumpties.
• Eventuele fooien.

Verzekering

In geval van nood zijn Huub Pragt en Historizon verplicht hulp en bijstand te verlenen. Dit kan ernstig worden belemmerd wanneer er geen beroep kan worden gedaan op de hulp van een bij een reisverzekering inbegrepen SOS-centrale. U bent daarom verplicht een volledig dekkende reisverzekering af te sluiten.

Aanmeldingsprocedure

Aanmelden voor de reis 'Ramses in Keilen' verloopt uitsluitend via de website van Historizon. Na aanmelding krijgt u per email een bericht van ontvangst. Vanaf dat moment gelden de reisvoorwaarden van Historizon en bent u verplicht zich daaraan te houden. Huub Pragt zal door Historizon op de hoogte worden gesteld van uw aanmelding.

Onder voorbehoud

Indien u zich door omstandigheden nog niet kunt inschrijven, dan biedt Historizon de mogelijkheid aan om een vrijblijvende optie op deze reis te nemen. U kunt een bericht sturen naar Arjan Segers: arjansegers@historizon.nl. Vermeldt u dan uw naam, telefoonnummer, adresgegevens en het soort kamer waar u een optie op neemt.

Annuleren

Indien u uw reis dient te annuleren, dan gelden annuleringsvoorwaarden zoals die staan beschreven in de reisvoorwaarden van Historizon. Met het oog op de annuleringsvoorwaarden wordt geadviseerd een annuleringsverzekering af te sluiten.

Restitutie reisgeld

Bij een belangstelling van minder dan twaalf deelnemers zal het bedrijf Historizon een afweging maken of de reis wel of niet doorgaat. Zolang de inschrijftermijn van een aangekondigde reis nog niet is verstreken, is het uitgangspunt dat deze reis doorgaat. Mocht in het ongunstige geval worden besloten om een reis niet door te laten gaan en het reisgeld is reeds door u overgemaakt op de bankrekening van Historizon, dan gelden de reisvoorwaarden van Historizon.